Hans Chr. Petersen

foto af maleren Hans Chr. Petersen
Arbejdsområde:
Akryl- og oliemaleri, akvarel og tegning samt undervisning
 
Debut:
1978 Kunstnernes Påskeudstilling (KP) 
1979 Kunstnernes Sommerudstilling (KS)
 
Litteratur:
"Vestjydske Kunstnere" 1979 - 2012
"Billedkunstnere i Vestjylland"
"Kunstnere i Skolen" 
 
Medlem af:
Kunstnersammenslutningen Jyderne
 

Nina Bernth-Andersen skrev:
 
Det er i kunst, som i kærlighed. Der er kvinder til både højre og venstre hånd. Således også billederne i H.C. Petersens produktion.
 
Billederne til højre hånd er hans utroligt smukke produktion af tusch/blyants-tegninger. Den hurtige skitse, en lynsnar iagttagelse, fragmenter til en idé ridset op med en overlegen, næsten tilbagelænet attitude. Her er han hjemme. Stilsikker. Farvelagt med akvarel eller tuschlaveringer. Voila! En raffineret sikker skitse træder frem.
Det er en scene H.C. Petersen træder hjemmevant på. Et godt makkerskab med sine værktøjer og en årelang erfaring sikrer ham en unik vibrerende streg.
 
Men hvis det var "konen", så er der straks andre lidenskaber i kog hos "elskerinden". Der er noget i spil og på spil for H.C. Petersen i hans olie/akrylbilleder. Et vildt og voldsomt abstrakt maleri.
Man aner nogle processer, som beskueren kun kan gætte sig til omfanget af. Visse genkendelige elementer dukker op igen og igen...
H.C. Petersen lefler ikke for sin beskuer. Ingen nemme løsninger i den næsten rasende energi billederne løber over med. Der reflekteres alvorligt over eksistensen, tilværelsen. Men det er en alvor med muligheder.
 
 
Pressen skrev i forbindelse med udstilling:
 
Hans Chr. Petersen er en spændende maler. En gammel "ny" maler - født i 1939, og debuterede med et brag på KP i 1978. Har siden bevæget sig stille og roligt omkring rent udstillingsmæssigt - men koloristisk er der virkelig sket noget!
 
H. C. Petersen | Kilde skole, Kildevej 10, 7490 Aulum - Danmark | Tlf.: 97472409